Πλάκα Κερατέας

Η ιστοσελίδα του χωριού μας

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις (34)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ευχαριστεί  όλους εσάς που μας τιμήσατε με την Παρουσία σας στο φετινό Πανηγύρι των Αγ. Αναργύρων στο Χωριό μας, την Πλάκα Κερατέας Λαυρεωτικής. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο Δωρητή  μας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο που κάθε χρόνο καλύπτει το μεγαλύτερο  μέρος των εξόδων της εκδήλωσής μας καθώς και τους Συνεργάτες του στην Αιγέας ΑΜΚΕ (Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου).  Στο σημείο αυτό  θα θέλαμε να επισημάνουμε την Τεράστια προσφορά των Εθελοντών μας, που εφέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι χωρίς την βοήθειά τους θα ήταν πολύ δύσκολη έως…
Πανηγύρι Αγ. Αναργύρων 2023 Στην Πλάκα Κερατέας Λαυρεωτικής. Το Σάββατο 15 Ιουλίου . Ο Καιρός Σύμμαχος στην Εκδήλωσή μας. Όλα είναι έτοιμα και σας Περιμένουμε!!! Είστε Όλοι καλεσμένοι. Ώρα Έναρξης 21:00. Είσοδος Ελεύθερη.
Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 21:01

Ένα Πάρτι Ζωής Για την Αριάδνη

Καλωσορίσαμε την Αριάδνη σε ένα Πάρτι Ζωής στο Χωριό μας στην Πλάκα Κερατέας Λαυρεωτικής Είναι Φυσικός Νόμος αυτό το μονοπάτι που λέγεται Ζωή να έχει τις Ανηφόρες του, τις Κατηφόρες του, τα στενά του αλλά και τις άπλες του, εξάλλου εκεί βρίσκεται και η ομορφιά του…. Η ευθεία δεν έχει ενδιαφέρον η Ευθεία δεν είναι Ζωή… Το μονοπάτι αυτό όμως στενεύει πάρα πολύ όταν ακουστεί η λέξη Αρρώστια, ανηφορίζει απότομα όταν ακουστεί η λέξη Καρκίνος και γίνεται Λαβύρινθος όταν ανάμεσα σε αυτές τις λέξεις  υπάρχει η λέξη Παιδί. Τότε χρειαζόμαστε βοήθεια…. Και δεν εννούμε την βοήθεια της Επιστήμης …. Αυτό…
«Για πολλούς είναι άγνωστο ότι κάτω από αυτόν τον πανέμορφο Τόπο, με την καταπληκτική θαλασσινή θέα, υπάρχει ένας Λαβύρινθος  πολλών  επιπέδων που εκτείνεται σε έκταση πολλαπλάσια από την έκταση του χωριού. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι εργάτες των μεταλλείων στην Πλάκα δεν χρησιμοποιούσαν τους δρόμους  για να πάνε στις εργασίες τους, αλλά τους διαδρόμους αυτού του παραμυθένιου υπόγειου κόσμου» Ευχαριστούμε Όλες και Όλους για την Συμμετοχή, για το Κέφι, για την Ζωντάνια. Ευχαριστούμε Εσάς που ανοίξατε τις καρδιές σας και μοιράσατε τις Αναμνήσεις σας.      
Οι Μεγάλοι διδάσκουν τα Παιδιά σε ένα Χωριό με Ιστορία, σε ένα Χώρο γνώριμο, Ζεστό, Φιλόξενο, στο Δημοτικό Σχολείο στην Πλάκα Κερατέας  Λαυρεωτικής. Γιατί είναι Καθήκον μας η διατήρηση της Μνήμης. Γιατί η Παράδοση είναι ο «Πλούτος» της Νέας Γενιάς. Ευχαριστούμε τους «Δασκάλους». Ευχαριστούμε τους «Μαθητές». Ευχαριστούμε όλους Εσάς για την Συμμετοχή και σας ευχόμαστε καλό Πάσχα.   
Σελίδα 1 από 7