Πλάκα Κερατέας

Η ιστοσελίδα του χωριού μας

Ανακοινώσεις Συλλόγου

Ανακοινώσεις Συλλόγου (46)

Φίλες και Φίλοι, Συγχωριανοί και Επισκέπτες, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

 Πάντα η Εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ήταν (και θα είναι) ένα ευχάριστο Γεγονός, με αφορμή του οποίου βρισκόμαστε Όλοι Μαζί, φτιάχνουμε στενότερους Δεσμούς και φυσικά βρίσκουμε την ευκαιρία να συζητάμε Δημόσια με την Δημοτική Διοίκηση.

Κυρίες και Κύριοι.

Στο χωριό μας έχουμε μία πολύ μεγάλη λίστα Προβλημάτων τα οποία έχουν γίνει χρόνια.

 Έχουμε καταγράψει τα Βασικότερα Αιτήματα - Προβλήματα του Χωριού μας σε έναν πυκνογραμμένο κατάλογο τριών σελίδων τον οποίο έχουμε καταθέσει πολλάκις την τελευταία Δεκαπενταετία σε κάθε Δημοτική Αρχή.

Όλα αυτά τα χρόνια το Χωριό μας είχε αφεθεί στην τύχη του και μόνο πριν από μερικούς μήνες η κατάσταση αυτή φαίνεται να αλλάζει και ελπίζουμε ότι η αιτία δεν είναι οι επερχόμενες εκλογές.

Ο Περιβάλλον χώρος του Σχολείου (και κατ’ επέκταση το Χωριό μας) αναβαθμίστηκε σε απίστευτο βαθμό με την κατασκευή των δύο Γηπέδων και τον Εξωραϊσμό του Χώρου.

Είναι γεγονός ότι, ζητούσαμε από τον Δήμαρχο και τον κ. Ζαγουρή  αναβάθμιση του Χώρου  και προς ευχάριστη έκπληξή μας πήραμε ένα Αθλητικό Κέντρο.

Ο Φωτισμός των Αγ. Αναργύρων (ένα έργο συνεργασίας Δήμου και Συλλόγου)  είναι πραγματικότητα μετά από προσπάθειες 13 ετών.

Εδώ θα ήθελα επισημάνω ότι Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το τελευταίο σκέλος της Ονοματοθεσίας  στην Πλάκα Κερατέας – Λαυρεωτικής με την ανάρτηση όλων των οδών στους Χάρτες της Google.

Ένα έργο που απασχόλησε τον Σύλλογό μας πάνω από  16 Χρόνια.

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε μία συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Λουκά και τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαγουρή.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα θέματα που περιγράφονται στην λίστα με τα προβλήματα του Χωριού μας και σε κλίμα κατανόησης αναφέρθηκαν τα παρακάτω:

 • Μέχρι το Πάσχα του 2023 ξεκινούν τα έργα ασφαλτόστρωσης  στην Πλάκα σε δρόμους  περίπου 2,6Km. Ουσιαστικά είναι όλοι οι δρόμοι στην Πλάκα.
 • Το Θέμα με τον κίνδυνο των κατολισθήσεων στην στροφή της Παλαιοκαμάριζας θα εξετασθεί άμεσα. Ένα θέμα που ο Σύλλογος το έχει πάντα ανοικτό, σε επικαιρότητα και πρόσφατα κατατέθηκε στον Δήμο καινούργια έκθεση αυτοψίας που έγινε (για τον Σύλλογό μας) από τον κύριο Χάρη Σαρόγλου.
 • Η αποχέτευση θα αρχίσει να λειτουργεί στο τέλος του 2023.
 • Άμεσα θα γίνει περίφραξη στο χώρο των Τοξικών και θα ξανανοίξει  η Συζήτηση για απομάκρυνση τους.
 • Έχει ξεκινήσει Μελέτη για την οριοθέτηση των κοινόχρηστων Χώρων.
 • Οι Τρείς παιδικές χαρές στην Πλάκα θα πιστοποιηθούν μέσα στο 2023 
 • Για την Πλατεία του Χωριού μας (το Τρίο) αναλαμβάνει την ευθύνη του έργου Προσωπικά  ο Δήμαρχος.
 • Για την κατασκευή των τις υπολοίπων Στάσεων θα δοθούν  τα υλικά από τον Δήμο και ο Σύλλογος θα βάλει την εργασία ανέγερσης.
 • Αλλαγή όσων μικρών φωτιστικών (πιάτα) υπάρχουν στο Χωριό με LED.
 • H Στοά 80 θα κατοχυρωθεί σαν μνημείο της UNESCO και θα διατεθούν 80.000 για μελέτη. 
 • Θα αποστείλουμε την μελέτη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων του Χωριού μας στο Δήμο για υλοποίηση. 
 • Για την Αναβάθμιση και ορθολογική κατανομή των θέσεων των κάδων θα γίνει νέα συνάντηση.
 • Επέκταση του νεκροταφείου μας με αγορά οικοπέδου 6 στρεμμάτων.
 • Απαλλοτρίωση όποιων οικοπέδων κριθούν αναγκαία για την βελτίωση των δρόμων η των κοινόχρηστων χώρων.
 • Συμπλήρωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ με δημοτική συγκοινωνία.
 • Θα προσληφθεί δημοτικός υπάλληλος που θα απασχοληθεί αποκλειστικά με το Χωριό μας για την συντήρηση του πρασίνου, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των στάσεων και γενικά των κοινόχρηστων χώρων

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι ο Σύλλογος έχει έρθει σε σύγκρουση με την Δημοτική Διοίκηση πολλές φορές, αλλά ποτέ με αντιπολιτευτική διάθεση, πάντα με πρόθεση την αναβάθμιση του τόπου μας (όχι μόνο του Χωριού μας) και επαναλαμβάνουμε ότι αρχή μας ήταν και είναι να γνωστοποιούμε όλες τις ενέργειες του Δήμου (καλές ή κακές) στους κατοίκους του Δήμου  μας.    

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά τα εξής:

 • Τα προβλήματα της Πλάκας Κερατέας – Λαυρεωτικής θα είχαν λυθεί σε μεγάλο βαθμό τόσα χρόνια τώρα, αν υπήρχε Ισότιμη αντιμετώπιση των Χωριών και των Πόλεων.    
 • Εάν η Μη υλοποίηση των Αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων αποτελούσε «Ακραία Παράβαση Καθήκοντος», πολλά ανοικτά θέματα θα είχαν κλείσει.
 • Και φυσικά εάν η Συνεργασία του Δήμου με τους Συλλόγους ήταν Αυτονόητη, γινόταν Ισότιμα και με Ειλικρίνεια,  πολλά από τα προβλήματα θα είχαν λυθεί και μάλιστα χωρίς κόστος.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους μας Υγεία, Χαρά, Αγάπη και  το 2023 να αποτελέσει μία Καινούργια Αρχή για τον Ευλογημένο Αυτό Τόπο, την Πλάκα μας, την Κερατέα μας, την Λαυρεωτική μας.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 21:45

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στην Πλάκα Κερατέας

Γράφτηκε από τον

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας στην ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου στην Πλάκα Κερατέας Λαυρεωτικής την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00

Με αφορμή το εορταστικό γεγονός θα γίνει και ενημέρωση για διάφορα θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 17:37

Πολλές Ευχές για ένα Ειρηνικό 2023 με Αγάπη Υγεία και Χαρά.

Γράφτηκε από τον

Το Ημερολόγιό μας στολισμένο με τα Δώρα της Γης και τα έργα του Ανθρώπου είναι διαθέσιμο Δωρεάν σε όλους τους Κατοίκους του Χωριού μας.

(Οι φωτογραφίες των Ορυκτών είναι από την Συλλογή του Αείμνηστου Ιωάννη Χαρίτου)

Πλάκα Κερατέας

15 Νοεμβρίου 2022

Προς: Δήμο Λαυρεωτικής                                                  

Υπόψη: Τεχνικής Υπηρεσίας / Υπηρεσίας Καθαριότητας    

Θέμα: Επικίνδυνη βλάβη στα πρανή της Λ. Πλάκας.          

 

Κυρίες & Κύριοι.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και γραπτώς (εδώ και πολύ καιρό σας ενημερώναμε προφορικώς),  ότι η τεχνική της απομάκρυνσης των ογκωδών και πρασίνων από τα σημεία συγκέντρωσης με την χρήση φορτωτή χρησιμοποιώντας για «κόντρα» τα πρανή ή τα τοιχία που στα περισσότερα σημεία υπάρχουν, έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή καταστροφή πρανών και τοιχίων.

θεωρούμε λογικό να υπάρχει κάποιο είδος εκ των υστέρων αποκατάστασης της όποιας βλάβης ή αποφυγή της με κάποια κατασκευή.

Τέτοιες εργασίες όμως δεν έγιναν ποτέ.

Ως εκ τούτου αυτό που συνέβη στα πρανή της Λ. Πλάκας (στην διασταύρωση με την οδό Πιπίνου  & Ευξείνου Πόντου είναι κατά την γνώμη μας άκρως επικίνδυνο.

Συγκεκριμένα, η επί σειρά ετών παραπάνω διαδικασία κυριολεκτικά εξαφάνισε τα πρανή της Λ. Πλάκας στο εν λόγω σημείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος άμεσης υποχώρησης του οδοστρώματος και κατάρρευσης της παρακείμενης κολώνας ηλεκτροδότησης.

Οι συνημμένες φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος έχουν ληφθεί στις 6-11-2022.

Η υποχώρηση του οδοστρώματος στο σημείο αυτό, εκτός του κινδύνου ατυχήματος στα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενέχει και τον κίνδυνο καταστροφής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Πλάκας.

Στις 8-11-2022 και ώρα 08:30 συνεργείο του Δήμου σκέπασε με χώματα την βλάβη στα πρανή με τέτοιο τρόπο που απλά κρύβει το πρόβλημα χωρίς να το διορθώνει.

Θεωρούμε ότι τώρα το σημείο αυτό έχει μετατραπεί σε παγίδα που είναι θέμα χρόνου να προκαλέσει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Οι συνημμένες φωτογραφίες που δείχνουν την απόκρυψη του προβλήματος με πρόχειρη επιχωμάτωση έχουν ληφθεί στις 8-11-2022 και ώρα 09:30.

 Θα σας παρακαλούσαμε να επιληφθείτε ώστε να γίνει άμεσα αυτοψία στο σημείο από την Τεχνική Διεύθυνση του Δήμο μας και να βρεθεί τρόπος άμεσης αποκατάστασης της βλάβης των πρανών.

Το ιδανικότερο (κατά την γνώμη μας) θα ήταν η κατασκευή ενός τοιχίου αντιστήριξης στο σημείο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, όμως σαν Τεχνική Διεύθυνση εσείς έχετε την Τεχνογνωσία και την εμπειρία να αποφασίσετε ποια είναι καλλίτερη λύση

Ο Πρόεδρος       Γεώργιος Μπίνταρχας                                                           

Ο Γεν. Γραμματέας     Κων/νος  Χριστόπουλος

 BLABH 3

BLABH 4

BLABH 5

BLABH 6

 

Σελίδα 1 από 10